Expat hämmästyy vielä kerran

Ei näin! Lankkaa saaappaasi ennen suutarille vientiä.

Luulin jo oppineeni unkarilaisen arkielämän kiemuroita ja käytössääntöjä melko kattavasti, mutta edelleen sitä näköjään oppii uutta. Nimittäin kämmäsin sosiaalisesti viemällä suutariin likaiset kengät. Eikä pelkästään likaiset, vaan jossain määrin jopa ihan p – – – – iset, koska kyseessä oli pitkään palvelleet ratsastussaappaani.

Täällä Unkarissa kuuluu lankata kengät näteiksi ennen suutarille vientiä. Toki mistä minä tiedän, ehkä olen Suomessakin ollut sivistymätön juntti tai tavat kotimaassa ovat rappeutuneet, sillä ei ole koskaan tullut mieleenkään viedä vasta putsplankattuja kenkiä suutarille. Päinvastoin, odotan saavani suutarilta korjatut ja hienosti puunatut kengät takaisin.

No, täällä on toisin, ja sain saappaani aivan yhtä kuraisina takaisin, toki ne oli korjattu moitteettomasti. Molemmat saappaat olivat ratkenneet vetoketjun vierestä ja olin hieman epäileväinen saako niitä enää herätettyä henkiin.

Hintakin oli käsittämättömän halpa: 600 forinttia, eli noin 2 euroa. Eipä sitä siihen hintaan enää kenkälankkia tuhlata.

Mainokset
Kategoria(t): arki, Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s