Lähtötelineissä

Kaikilla laumani jäsenillä on erinäköinen passi!

Muuttomatka madjaarien mailta kotiin on oikeastaan jo alkanut. Eilen muuttomiehet pakkasivat irtaimistoni ja se on lähtenyt kohti Suomea. Minä kissoineni muutin siis hotelliin. Väliaikaismajoituksessa ei Roopen mielestä haise tarpeeksi kissa, sillä se on nyt vuorokauden vetänyt itseään pitkin lattiamattoa ja nuohonnut sitä poskillaan.

Tänään aloitettiin siis täkäläisten kontrahtien purkaminen, ja se sujui kivuttomammin kuin olin kuvitellut. Mitä nyt vesilaitoksella ei voinut maksaa loppulaskua pankkikortilla. Ja postissa piti tänään jonottaa kokonaista 45 minuuttia, kun piti postittaa yksi kirje. Energiayhtiö E-onilla kävi tuuri, sillä tullessani se oli tyhjä, 10 minuuttia saapumiseni jälkeen se pullisteli jonottavia asiakkaita. Vielä on jäljellä pankkitilien, kännykän ja jätesopimuksen purkaminen. (Roskafirma ei ole avoinna tiistaisin.)

Asunnolla on vielä pieni määrä irtaimistoa, jolle on jo löytynyt koti, noutajat tulevat parin päivän sisällä. Hevosen lähtöhetki ja matkareitti pitäisi tulla sähköpostiin ylihuomenna. Kissojen rokotukset ovat kunnossa. Kesärenkaat lähtivät Suomeen, alla on jo talvirenkaat.

Vaikka edessä on vielä muutama tuhat kilometriä ajettavana, ja Suomessa odottaa muuttokuorman purku, tuntuu kuin olisi jo jollain tavalla voiton puolella. Toisaalta, kun käytännön asiat saa hoidettua, mieleen mahtuu muutakin kuin hoidettavien asioiden listaa, ja pieni haikeuskin alkaa nostaa päätään.

Mainokset
Kategoria(t): arki, Suomi, to do, Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Lähtötelineissä

 1. Marietta sanoo:

  Turvallista matkaa! Toivottavasti kirjoittelet vielä kuinka kotiutuminen sujuu. Kauan ulkomailla eläneille suomalaisille kotiinpaluussa on paljon samoja piirteitä kuin aikanaan ulkomaille lähdossä.

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos! Blogi jatkuu varmasti vielä matkakuulumisina ja raportointina ”paluushokista”. Ja todennäköisesti jossain muodossa bloggaaminen jatkuu joko tässä tai jossain toisessa osoitteessa.

 2. Noora sanoo:

  Onnea niin sinun, hevosen kuin kissojenkin kotimatkaan. Toivottavasti sinun ja D:n kuulumisia saadaan seurata myös Suomessa.

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos, varjelusta on ollut liikenteessä rutkasti mukana, kun olen pahemmilta säästynyt täällä villin liikennekulttuurin alueilla. Heppablogina tosiaan on tarkoitus jatkaa, joko täällä tai muualla. Voisihan sitä vaikka pitää osoitteen samana, mutta muuttaa nimeksi ”madjaarien maiLta”, koska sieltähän hevonen Suomeen on sitten tullut.

 3. Amalia sanoo:

  Turvallista matkaa ja tervetuloa Suomeen! Ja kiva, että bloggaaminen ei pääty 🙂

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos! Suomessa odottavat sitten uudet ja varmasti erilaiset haasteet, mutta ai että odotan pääsyä hevostelun pariin Suomessa. Talli, johon D menee on hyvän ystäväni (ja ex-hevosen omistajan) tsekkaama, ja hänkin antoi suosittelunsa.

 4. Riikka sanoo:

  Tsemppiä loppumetreille ja kotimatkaan. Kiva, että jatkat bloggailua! Mukava kuulla sitten, miten kotiudutte.

 5. Anu sanoo:

  Tsemppiä meiltäkin! Innolla odottelen myös Suomen kuulumisia H:n sukulaissielusta. 😉

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos! Tässä saattaa vielä olla jokunen mutka matkassa ennen lähtöä, sillä juuri sain puhelinsoiton, että eläinlääkäri oli muistanut lähtöaikataulun aivan vääärin, ja jokin verikoe olisi pitänyt ottaa jo viikko sitten… noo, pientä ylimääräistä jännitystä vain 😉 Pieni viivästys ei sinänsä kovasti haittaa, kun hevonen on paikassa jonka hoitoon voin luottaa, vaikka itse poistuisin jo maasta.

 6. S sanoo:

  Ajatko Viron läpi? Täällä kyllä tarjotaan matkaajalle pullakahvit 🙂

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos tarjouksesta! Matka kylläkin tällä erää koukkaa länsinaapurin kautta, eli kotiin päädyn reittiä Dresden – Travemünde – Malmö – Tukholma -Turku pitkin. Kotisatamasta onkin sitten enää viitisen kilometriä asunnolle 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s