Kisakausi käyntiin ”sivulajissa”

Sävy sävyyn

Sävy sävyyn

Olin nynny, enkä rohjennut mainostaa blogissa etukäteen, että ensimmäinen yhteinen startti on kalenterissa. Tallillamme järjestettiin tänään pienimuotoisesti estekilpailuharjoitus, ja ajattelin, että kisa kuin kisa, saamme kokemusta, vaikkei laji olekaan ”oma”. Eikä tarvitse matkustaa vieraaseen paikkaan, eli yhteisen kisauran aloitus sai pehmeimmän mahdollisen alun. Etenkin kun esteet on Dáriukselle se tuttu laji. Vielä on arvoitus, hyppääkö se kouluaitojen yli, kun se sellaiset elämänsä ensimmäisen kerran näkee.

Dáriuksen ilme oli näkemisen arvoinen, kun kävelimme sisään maneesiin, ja siellä olikin valmis esterata. Kisafiilistä ei tarvinnut hakea, hevonen oli aivan mahtavan tuntuinen heti verkassa. Täysin avuilla, rento, pyöreä, muttei liian matalassa muodossa. Tosin verryttelyesteet eivät luvanneet suuria, ihan kuin Dáriusz ei olisi viitsinyt vielä yrittää kunnolla.

80 cm:n luokka menikin sitten niin nappiin, että siitä napsahti sinivalkoinen rusetti ainoalla puhtaalla radalla (eikä oltu edes luokan ainoita osanottajia, meitä taisi olla 4 tai 5 ;)) Dáriusz on selvästi hevonen, joka motivoituu kisatilanteessa, sillä sitä sai pidätellä, kun treeneissä sitä saa aina vähän patistella. Ihan hanskassa hevonen kuitenkin oli, ja hankala kuutonen (kapea pysty) meni ihan ongelmitta, vaikka olin etukäteen jännännyt eniten sitä, sellaista kun ei ollut koskaan harjoiteltu. Tajusin vasta maalilinjaa ylittäessä, että taisi tulla puhdas rata. Oltiin nopeimpiakin.

90 cm ei ollut ihan niin sujuva, vaikka hevonen oli yhtä innostunut. Kolmosen jälkeen tuli vaikeuksia, kun Dáriusz kääntyi liian nopeasti esteen jälkeen, jolloin lähdimme sarjalle suurin piirtein paikoiltaan. No, selvittiin siitä kuitenkin, samoin kahdesta seuraavasta, kunnes käännös oikealle oli taas vähän hallitsematon, ja menetin toisen jalustimen. Kun en saanut sitä metsästettyä takaisin jalkaan, päätin hypätä seuraavan okserin ilman, koska siihen oli helppo lähestyminen. Kun jalustin oli edelleen karkuteillä, niin seuraavasta, radan hankalimmasta lähestymisestä en sitten enää selvinnytkään, joten päätin suosiolla ratsastaa ohi. Sitten löytyi jalustinkin, loput kaksi estettä sujui ok, joten tuloksena 4 vp ohiratsastuksesta. Puomeja ei pudonnut nytkään. (edit. yhdellä okserilla putosi puomikin, en ollut edes huomannut sitä adrenaali-huumassani. Toiseen suuntaan hypättäessa sama okseri pysyi ehjänä.)

Olen ylpeä hevosestani, ja yhdessä kulkemastamme tiestä. Reilun viikon päästä tulee kaksi vuotta, kun Dáriuksesta tuli minun hevoseni. Nollasta aloitimme, mutta emme pitäneet kiirettä kisaradoille.

Oli mukava aloittaa kisaura tutussa paikassa, rennossa pienimuotoisessa kisassa, oman huippukivan talliporukan kanssa. Tästä on hyvä jatkaa, rusettitelineessä on vielä tilaa 🙂

Mainokset
Kategoria(t): hevoset, kilpaileminen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Kisakausi käyntiin ”sivulajissa”

 1. Laura sanoo:

  Onnittelut upeasta kisastartista!

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos! Enempää ei olisi voinut toivoa! Luokan valintakin osui nappiin, vaikka etukäteen mietin haukkasinko liian ison palan kun aloitin noin ”korkealta”, kun itse en ole kilpaillut n 20 vuoteen 😉

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos! Joku olisi ehkä lähtenyt kisaamaan paljon aiemmin, mutta olen sen verran kova jännittäjä, että olen mielummin hakenut suoritusvarmuutta kuin lähtenyt hakemaan kehnoja kokemuksia itselleni ja hevoselle.

 2. Nora sanoo:

  Onnea! Tiedätkö minkä kokoisia luokkia D on kisannut nuorempana?

 3. Nora sanoo:

  Ja löysinkin heti vastauksen 🙂

  • ferrugo sanoo:

   Juu, eli D on kisannut enimmäkseen nuorten luokkia (hevosten ja ratsastajien). Tie nousi pystyyn 110:ssa josta tuli kyllä hyväksyttyjä vaan ei puhtaita ratoja. Sillä on kisannut vain tämä yksi juniori. Koulua ei ole startattu ikinä.

 4. Amalia sanoo:

  Onnea, hieno startti kisakaudelle!

  Pystyn erinomaisen hyvin samaistumaan tuohon jännityspuoleen, kun en ole vielä uskaltautunut edes valmennukseen oman tallin ulkopuolelle 🙂

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos! Esteillä ei muuten näköjään ehdi jännittää, olenkin miettinyt miten selviydyn kouluradasta 😉

 5. Jonna sanoo:

  Jee, onnea upeasta suorituksesta!

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos 🙂 90 cm tuntuisi nyt menevät treeneissä aika perusrutiinisuorituksena, joten varmaan vielä tällä kaudella aletaan jahtaamaan metriäkin. Ootellaan nyt vaan tautitilanteen rauhoittumista, ennen kuin lähdetään mihinkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s