Dr. Dáriusz

Dáriusz tietää, että kuski on 10 v. ja osaa olla oikein kiltti.

Dáriusz tietää, että kuski on 10 v. ja osaa olla oikein kiltti.

Minulla on paha tapa miettiä työasioita vapaa-ajalla. Jos en tee jotain erityisen mukaansatempaavaa, ajatukset pyörivät töissä, olipa sitten kyseessä jotakin innostavaa tai ahdistavaa. Vaikka tukku hyviä ideoita onkin syntynyt kotona juoksumatolla tai vessassa, pääasiassa haluaisin pitää työasiat työpaikalla.

Ennen minulla vain ei oikein ollut konstia työntää työasioita mielen taka-alalle – ne velloivat aina päällimmäisenä. Nykyään minulla on hevonen, joka on onnistunut siinä, missä kaikki muut harrastukseni ovat vuorotellen epäonnistuneet. Aina kun saan itseni kiinni ajattelemasta työasioita kotona, käsken itseni ajattelemaan hevosta. Ja se toimii!

Luonnollisesti silloin, kun hevosesta on murhetta, sitä ei pysty olemaan miettimättä, ja toisenlainen huoli täyttää mielen. Näin jälkeenpäin ajatellen, vuosi maneesitallilla Unkarissa oli painajaismainen, kun hevosen hoitoon ei voinut luottaa yhtään, eivätkä perusrutiinitkaan hoituneet, edes täsmälliset ruoka-ajat ja tarhaus. Nykyään tallimurheita ei ole, mutta pienikin jäykkyys ja könkkääminen esimerkiksi juoksuttaessa saa aina ensimmäiseksi murehtimaan.

Mutta silloin kun kaikki on hyvin ja jokin asia onnistunut erityisen hienosti, olen joskus niin onnellinen, etten tätä onnea ajatellessani meinaa saada unta iltaisin. Ja Dáriusz on ollut minulla sentään jo kohta kaksi vuotta, joten tuoreen hevosen omistajan euforiaakaan tämä ei enää ole.

Vaikka hevonen on kallis terapeutti, istun mielummin satulassa kuin psykologilla, mikä sekään ei ole ihan ilmaista. Eipä ole halpaa lystiä myöskään ”rentoutua” päihteillä eikä lähteä Thaimaahan palautumaan. Itse olin ennen hevosen hankintaa shoppailu-koukussa – riippuvuus viattomammasta päästä, muttei ihan tervettä saati halpaa kuitenkaan.

Eipä taida tuo nelijalkainen terapeuttini arvatakaan, että se hoitaa minua ihan siinä missä se itse saa hoitoa minulta. Tai ehkäpä se arvaakin – Dáriusz osaa olla aina aivan erityisen kiltti, kun selässä on esimerkiksi kokematon ratsastaja. Silloin harvoin kun selässä on joku muu, näen sen korvien asennosta, miten kovasti se haluaa olla ratsastajalleen mieliksi. Dáriusz on erittäin nöyrä ja miellyttämishaluinen, vaikkakin toisaalta hemmoteltu ja hellyydenkipeä 😉

Mainokset
Kategoria(t): hevoset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Dr. Dáriusz

  1. Amalia sanoo:

    Ihania, tutunkuuloisia ajatuksia ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s