Kun hevosenomistaja sairastaa

Madjaarien mailta paluun jälkeen olin pysynyt ihmeen pitkään terveenä, vaikka väkeä kaatui oikealta ja vasemmalta milloin mihinkin kiertävään pöpöön. Oma perinteinen sairastamispiikkini osuu hiihtolomasesonkiin, joten viime viikko meni pääasiassa vuoteen pohjalla kuumeessa, armottomassa päänsäryssä pää täynnä räkää.

Vaikka Unkarissa podin aika usein jotain pientä flunssan poikasta, en onneksi koskaan ollut näin kipeä sen jälkeen, kun ostin hevosen. Nyt sairastaessa tuli muisteltua niitä iltoja, kun ajelin 40 km tallimatkan edestakaisin päivittäin kipeänäkin, sillä tallin ”hoitoon” ei yksinkertaisesti voinut luottaa. Toiminta paljastui sen verran amatöörimäiseksi, että vaikka hevoseni olisi sairastunut, siellä olisi varmasti aika pitkään vain toivottu parasta ennen soittamista omistajalle saati eläinlääkärille (maan tapa).

Kyllä nyt on kelvannut sairastaa, kun tallin hoitoon voi luottaa 200-prosenttisesti. Minun sinne raahautumiseni ei toisi hevoselleni mitään lisäarvoa 😉 Ruokinta on kellontarkkaa, ja tallinpitäjä on niin kokenut, että näkee heti pienetkin muutokset hevosen käytöksessä ja terveydentilassa. Oikeasta loimituksesta ulos ei tarvitse kantaa huolta, tallin omistaja tietää parhaiten onko kevyttoppaloimi vai paksuin toppa vai fleece-vuorellinen sadeloimi sopivin.

Kaiken kukkuraksi tallilla on mahtava porukka, josta löytyy liikutus- ynnä muuta apua, joten Dáriusz sai sekä liikuntaa että palauttavaa taluttelua. Laidunkaudella ei niin haittaisi jos hevonen saisi omistajan sairastamisen vuoksi lomaa, mutta näin talvella päivittäinen liikunta on tärkeää, vaikka Dáriusz kuulemma onkin aika aktiivinen touhuamaan tarhassa kaverinsa kanssa eikä pelkästään seistä jökötä paikoillaan.

PS Yritän ruveta päivittämään ahkerammin – paljon on kirjoitusaiheita varastossa!

Mainokset
Kategoria(t): arki, hevoset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s