Playboy

Osuttiin kuluneella viikolla maneesiin samaan aikaan erään hevosen vuokraajan kanssa, jota en ollut aikaisemmin tavannut. Dáriuksen nähdessään hän kysyi, että ”onko tämä se hevonen, joka on siinä ensimmäisessä tarhassa?”

”Öööö, juu on, miten niin?” Sekunnin murto-osasssa mielessä ehtii käydä mitä ikävimpiä havaintoja, mitä tämä ihminen olisi voinut tehdä. Onko Dáriusz kiusannut tarhakaveria? Tuunannut sen loimea? Liikkunut jotenkin kummallisesti? Ontunut? Pelännyt ohi ajavia autoja? Suunnitellut lankojen yli hyppäämistä?

Mistään ikävästä ei kuitenkaan ollutkaan kyse. ”Vaikuttaa eläväiseltä kaverilta.” Dáriusz kuulemma puuhaa aina jotain pientä leikkiä, nyhtävät tarhakaverin kanssa toisiaan riimusta, ja näyttävät olevan hyviä kavereita. Ne ovat jo jonkin aikaa syöneet samasta kasasta heinätkin, vaikka niille aina omat kasat laitetaankin tarhaan.

Tallinomistajakin kertoi, että ne ovat keksineet uuden leikin, ja ajavat ringissä toisiaan takaa toinen toistensa häntää tavoitellen.

Olin iloisesti yllättynyt. Unkarissa en muista koskaan nähneeni Dáriuksen varsinaisesti leikkivän. Viimeiset kuukaudet se sai olla laumassa, mutta se keskittyi tammojen paimentamiseen. Kaiketi hevonen on terve, kun se leikkii?

Mainokset
Kategoria(t): hevoset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s