”This riding hall ain’t big enough for both of us”

Raspauksen jälkeisen ensimmäisen ratsastuksen jälkeen olin seitsemännessä taivaassa, kun hepo toimi täydellisesti. Dáriusz palautti minut maan pinnalle heti seuraavana päivänä.

Se oli kyllä mukava ja helppo ratsastaa – ensimmäiset 20 minuuttia. Sitten tapahtui jotain – tajusin vasta pienellä viipeellä mitä – toinen ruuna, samalla käytävällä asuva tanskalainen saapui maneesiin.

Dáriusz nosti pään pystyyn ja ylähuulen tötterölle (ns Flehmen ele), kolisutteli kuolainta, ravasi paikoillaan, kiemurteli, kulki lapa edellä ja vielä kaiken lisäksi venkuroi kakkahätää ja väänsikin pian pari kolme kasaa. Toivoton tapaus.

Sama tapahtui reilu viikko sitten rokotusloman jälkeen, mutta silloin panin kiukuttelun muutaman päivän levon piikkiin ja annoin Dáriuksen laukata ympäri maneesia, kun ravi kerran ei onnistunut. Yleensä pieneen kiukutteluun minun tulee suhtautua rauhallisesti, rentouttaa itseäni entisestään ja olla provosoitumatta, niin hevonen asettuu pian. Nyt tämä taktiikka ei toiminut, vaan minun piti karjua ja antaa raippaa, ennen kuin Dáriusz asettui edes jollain lailla. Sain kuitenkin vielä hyvät laukannostot molempiin suuntiin ja annoin olla.

Toinen ruuna oli myös ihan yhteistyöhaluton, kiemurteli ja puski. Ja toisen ratsastajan kanssa tajusimme, että sama on tapahtunut aikaisemminkin, juuri rokotusloman jälkeen. Silloin Dáriusz oli ensimmäisen vartin ihan nätisti, ja alkoi jäkittää kesken kaiken, kun tämä toinen ruuna saapui. Seuran puurojuhlassa taluttelimme hevosia ennen estekisan alkua, ja tämä toinen ruuna hermostui meidän tulosta liian lähelle niin että potkaisi ratsastajaansa.

Kai se on uskottava, että nämä hevoset eivät vain pidä toisistaan – olisikin ensimmäinen hevonen, josta Dáriusz ei pidä. Ne asuvat samalla käytävällä, mutta eri puolien eri päädyissä, eli kaukana toisistaan. Ne ehkä eivät ole päässet haistelemaan toisiaan kunnolla ja tutustumaan. Ajattelimme joku päivä lähteä kahdestaan maastoon, jotta herrat vähän tutustuisivat, onhan tuo maneesikäytös sen verran hankalaa, vaikkeivat hevoset suoraa aggressiota toisilleen näyttäneetkään. Olivat vain molemmat selvästi hermostuneita toisen läsnäolosta. Ja maneesi on kyllä iso, eli liian ahdasta siellä ei pitäisi olla kahdelle ratsukolle.

Mainokset
Kategoria(t): hevoset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: ”This riding hall ain’t big enough for both of us”

  1. Moikka!

    Haastoin sinut analysoimaan tulevaisuudensuunnitelmias.
    http://quarantie.blogspot.fi/2013/01/kysyn-ja-vastaan.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s