Nokiabox

Kun haluat, että asiat sujuvat: Nokiabox!

Niin se maailma muuttuu. Ennen vanhaan Unkarissa puhuttiin ”viskilaatikollisesta”, kun viitattiin lahjuksiin, setelit kun oli tapana sulloa (ulkomaisen) viskipullon kartonkiin.

Nykyään lahjusten slangi-ilmaisu on ”nokiabox”, sillä kännykän pahvilaatikko on korvannut viskikartongin. Ja niitä nokiaboxeja sitten sujautellaan muina miehinä ahnaiden ottajien käsiin hämärissä parkkiluolissa.

Sinänsä paradoksaalista, että lahjus-symboliikassa esiintyy tuote maasta – Suomesta – joka kansainvälisessä vertailussa on maailman vähiten korruptunein. Koska kukaan tietenkään ei missään eikä minään aikakautena ole sen paremmin antanut, ottanut kuin pyytänyt lahjuksia – hyi miten ruma sana – on pitänyt kehitellä salakieli ja kiertoilmauksia. Ja tämä nokiabox nyt sitten naurattaa, kun sillä ratkeaa tilanne kuin tilanne. Ja aivan kuten kommunismin aikana: kaikkea sitä kauheutta, mille ei mahdeta mitään, on helpompi sietää, kun sille nauretaan. Heh heh heh!

Mainokset
Kategoria(t): arki, historia, kieli, Suomi, Unkari, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Nokiabox

 1. tikitys sanoo:

  ”joka kansainvälisessä vertailussa on maailman vähiten korruptunein.”

  Hmm..en tiedä, miten paljon olet ehtinyt seurata Suomen uutisia, mutta itse asiassa suomalainen pahvilaatikko korruption symbolina on aika osuva, olkoonkin, ettei täällä raha vaihda omistajaa laatikossa tai tiskin yli keiden tahansa kesken, vaan enemmänkin hyväveliverkoistoissa ja siistimmin.

  • ferrugo sanoo:

   Kyseessä lienee perspektiiviharha, joka syntyy siitä, kun ulkomailla asuessa oma kotimaa alkaa vaikuttaa ihanalta ja rauhaisalta onnen tyyssijalta 😉

   Transparency.com:in tilastoissa Suomi oli viimeksi jaetulla 2. sijalla. Vaikka uskon, että hyvä veli -kerhoissa etuisuuksia sun muita kyllä vaihdellaan, niin korruptio ei samalla tavalla ulotu tavallisten ihmisten elämään kuin täällä itämailla. Aivan yleinen tuntuu olevan tapa kaivaa 10 000 HUF:n seteli esille, jos poliisi pysäyttää, ja sillä pääsee yleensä jatkamaan matkaa ilman muita seuraamuksia. Ulkomaalaisena ei toki näe kuin murto-osan tästä todellisuudesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s