Hanki parempaa luettavaa

Kiinnostaako Unkari, mutta haluaisit välillä lukea jostain vähemmän arkisesta kuin muovikasseista ja ovenkahvoista? Kyllästyttääkö ainainen marina eläinten huonosta kohtelusta Unkarissa? Kiinnostaisiko joskus joku muukin kuin se Hevonen?

Suosittelen teille, armaat lukijat, tutustumaan kauden blogi-löytööni, Sentrooppa-Santraan. Löysin Santran muutama päivä sitten, ja ahmaisin sen lähes yhdellä lukemalla. Santra vaikuttaa Itävalta-Unkarin alueella, eli ”Sentroopassa”, ja bloggaa yhteiskunnasta, historiasta, politiikasta ja ajankohtaisista aiheista tavalla, jolle olen vilpittömästi ja positiivisessa hengessä kateellinen 😉

Siinä missä ”Madjaarien mailla” lähestyy Unkaria arkisten kokemusten pohjalta, ja yrittää tulkita kokemuksiaan hataran yhteiskunnallisen ja filosofis-teoreettisen tietämyksensä pohjalta, Sentrooppa-Santra on ideoiden ja aatteiden ytimessä. Olen nyökytellen ja hihitellen lukenut Santraa ja lukukokemus on ollut jopa terapeuttinen: juuri näin se on, hyvä kun joku muukin sen on kokenut ja sanoiksi pukenut.

Itse olen välillä arkaillut tekemästä liikaa tulkintoja kokemuksistani, etenkin kun aika pian tänne tultuani huomasin, että unkarilaiset ovat äärettömän herkkiä arvioille ja he ottavat kaikki yhteiskuntansa tulkintayritykset hyökkäyksinä. Jos näistä aiheista yrittää puhua unkarilaisten kanssa, vastassa on usein pelkkää ”kommunismi pilasi kaiken”, ”maailma sortaa Unkaria” ja ”Trianonin sopimus -läpäläpä” -palopuheita.

Suosikki-blogini löytyvät oikean laidan linkkilistasta aihepiireittäin jaoteltuna.

Mainokset
Kategoria(t): bloggaaminen, Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Hanki parempaa luettavaa

 1. Öh-huh, tuota *punehtuu*…. suuret kiitokset kehuista, ja kehut takaisin: ei-hevosharrastajakin lukee suurella mielenkiinnolla näitä vetävästi kirjoitettuja kuvauksia Unkarin arjesta!

  • ferrugo sanoo:

   Köszönöm! Aluksi bloggasin vain itselleni ja välittääkseni kuulumiset yhdellä kertaa kaikille tutuille. Mukavaa, jos blogista saavat jotain irti myös lukijat, jotka eivät tunne minua.

   • Ida sanoo:

    Saavat kyllä 🙂 Minusta tuollainen rento, ”arjen kommelluksia ja kummallisuuksia” havainnoiva ja analysoiva tyyli on sellaista sopivan kevyttä, mutta kuitenkin ajatuksia herättävää (verrattuna siihen, että esittelee päivän asun ja kertoo mitä söi lounaaksi – eikä millään pahalla, onhan sellaisillekin blogeille vankka lukijakuntansa :). Ja ymmärrän erittäin hyvin blogia nyt jonkin aikaa raapustaneena, että ajan löytäminen on joskus (tai jopa usein) hankalaa, vaikka olisi enemmänkin sanottavaa 🙂

    Puhumattakaan tuosta joskus iskevästä (terveestä?) itsesensuurista 🙂

    Ida

    • ferrugo sanoo:

     Kiitos 🙂 Minulla on useimmiten sellainen kirjoitustyyli, että kypsettelen aiheita ja luonnostelen niitä todella pitkään ennen julkaisemista – näin ei ainakaan tule julkaistua mitään esim pikaistuksissaan ja harkitsematta. Muutama puhina on jäänytkin julkaisematta, kun olen yön yli nukuttuani todennut, etten itsekään haluaisi aina lukea negatiivista ruikutusta (vaikka joskus aihetta ruikutukseen olisikin).

     Taisi olla äitini, joka joskus totesi, että ei uskoisi miten kiinnostavan ja hauskan jutun saa niinkin pienestä ja arkisesta asiasta kuin muovikassi 😉 Luulen, että minun blogini on myös hyödyllistä luettavaa sellaisille, jotka ovat harkitsemassa muuttoa Unkariin – annan ainakin kaunistelemattoman kuvan maasta, jossa toki on paljon kaunistakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s