TJ 99!

Aamukamman piikit vähenevät. Blogissa on ollut viime aikoina hiljaista, kun olen saanut nauttia Suomi-vieraiden seurasta. Kiireet lisääntyvät komennuksen päättyessä, ja blogissa tuskin päivitystahti enää kiihtyy.

Bloggaaminen on ollut antoisaa. Se on ollut tapa dokumentoida erilainen ajanjakso elämässä, pitää yllä suomen kielen kirjoitustaitoa ja välittää kuulumiset yhdellä kertaa kaikille tutuille. Unkarin ihmeellisyyksiä kummastellessa se on myös toiminut jonkin sortin varaventtiilinä. Täällä kun kysyttäessä olenko viihtynyt Unkarissa, vastaus on luonnollisesti aina ”totta kai, kaikki on mahtavaa”. Kun arjen outouksiin alkoi tottua, kirjoittamisaiheet vähenivät, ja toisaalta hevosen tultua elämääni on aikaa kirjoittamiseen ollut vähemmän, ja kirjoittaminen luonnollisesti painottunut hevoseen.

Alunperin tästä piti tulla määräaikainen, kahden vuoden komennus -blogi. Näin ”satasen paukahtaessa” olen miettinyt, mitä tälle blogille pitäisi 31.10 jälkeen tehdä? Kiinnostaisiko madjaarien mailta tulleen hevosen elämä Suomessa? Äänestä ja vaikuta, sana on vapaa! Voit myös valita vaihtoehdon ”other”, ja kirjoittaa kommentin, jos sinulla on jokin tässä mainitsematon idea.

Mainokset
Kategoria(t): bloggaaminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: TJ 99!

 1. Riikka sanoo:

  Ehdottomasti jatkat Suomessa! Aloin seurata blogiasi Sveitsissä asuessani ja vaikka muutin takaisin Suomeen jo vuosi sitten, olen jatkanut lukijana. Ensin kiinnosti ulkosuomalaisen elämä ja sitten hevosasiat – itsekin kun olen hevosihminen henkeen ja vereen 🙂 Tulee olemaan mielenkiintoista lukea, miten molemmat sopeudutte takaisin Suomeen. Terkuin Riikka (vuorten juurelta -blogista)

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos 🙂 Olen itsekin ajatellut, että meidän molempien sopeutuminen Suomeen tavallaan kuuluu tähän blogin teemaan, ja varmasti tekee mieli reflektoida ja vertailla elämää Suomessa ja Unkarissa niin oman kuin hevosenkin näkökantilta. Enemmän kyllä jännittää hevosen kuin oma sopeutuminen, eniten pitkä kuljetus.

 2. Jari sanoo:

  Toivon tosiaan, että jatkat kirjoittamista vielä kotiinpaluun jälkeenkin. Vaikka uskonkin että ajatuksia tulee vaihdettua myös kasvotusten (jos palaat vanhaan virkaasi), kirjoitettua sinun tulee varmasti muunkinlaisista asioista. Hevosista en mitään tiedä, mutta siitäkin olet saanut mielenkiintoista (ja luettavaa!) tekstiä aikaan.

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos 🙂 Kyllä minulla taitaa olla pysyvä tarve tällaiselle vähän asiakirjoja ”luovemmalle” kirjoittamiselle, joten kynnys bloggaamiseen jatkamiseen on kyllä matalalla 😉 Mikään ei kyllä voita kuulumisten vaihtoa kasvotusten!

 3. Ida sanoo:

  Heippa, jatka hevosblogia Suomesta. Tai jää Unkariin 😉 Minua kiinnostaa kanssa kovasti hevosesi, ja sinun hevosenomistajana, sopeutuminen suomalaisiin hevospiireihin.

  Terveisin suomalaisista hevospiireistä poistunut, tallinnalaisiin sopeutumista yrittävä 🙂

  • ferrugo sanoo:

   Tere, sinullakin on kiva blogi! Näissä entisissä kommunistimaissa tuntuu olevan tosi paljon samoja piirteitä, vaikka Viro on maantieteellisesti niin lähellä Suomea!

   Olen itsekin miettinyt, miten sopeudun suomalaisiin hevospiireihin, ja tunnenko itseni pitkään ulkopuoliseksi… Minähän menen porukoihin aivan tyhjästä, sillä Suomesta lähtiessäni oli tavallinen ratsastuskoulun tuntiratsastaja. Minulla on kuitenkin kisatavoitteita, joten on tavallaan kiva, etten ainakaan toivottavasti kohtaa ennakkoluuloja, kun kukaan ei tunne sen paremmin minua kuin varsinkaan hevostani.

   • Ida sanoo:

    Suomalaisia tuntuu hämäävän tämä maantieteellinen läheisyys ja toki pieni kielellinen samankaltaisuus. Virohan olisi vielä 20 vuotta sitten voinut olla toisella planeetalla. Niinkuin tiedät 🙂 Ja pitkään sen jälkeenkin, eihän se kulkeminenkaan niin kovin montaa vuotta sitten helpottunut lopullisesti (kun passijonot poistuivat).

    Mulla on aika erilainen tausta, olen eteläsuomalaisissa heppapiireissä ollut vain vuokraajan, omistajan ja ylläpitäjän rooleissa, ja aika monilla talleilla vieläpä 🙂 En tiedä mihin päin Suomea menet, mutta kyllä sinne sopeutuu. Yhteinen kieli on sentään jo iso etu 😉

    Kuten varmasti tiedät, hevosihmiset on..paikoin mielenkiintosia. Mä voin puhtaalla omalla tunnolla sanoa peseväni käteni muiden jatkuvasta arvostelemisesta (kaikki toki joskus sanoo mielipiteensä) ja erityisesti mollaamisesta. Kulttuuri varmaan vaihtelee talleittain, mutta kyllä joka paikkaan missä heppa haisee tuntuu joku kyräilijäporukka mahtuvan. Eli kannattaa vaan pitää pää pystyssä ja treenata sen oman hevosen kanssa omia juttujaan. Kuten sanoit, eihän kukaan tunne sua tai sun hevosta ja teidän taustoja 🙂 Ja kivoja, aikuisen tavoin käyttäytyviä ihmisiä on tietysti valtaosa 🙂

    Ja tsemppiä muuttoon! Mä varmaan olisin jo ihan hajalla tosta kuljetuksesta.. Ihan kunnon matka teillä edessä. Kirjoitathan siitäkin :)? Kiinnostaa miten kaikki hoituu, omat kuljetuskokemukseni kun ovat vaan ihan Etelä-Suomen sisältä.

    • ferrugo sanoo:

     Tarkoitus on kirjoitella muuttohärdellistä, saapa nähdä sitten miten hyvin matkan varrella ja loppuvaiheessa vaan on nettiyhteyttä, muutan viimeisiksi viikoiksi hotelliin, eiköhän niissä ole aika hyvin yhteydet nykyään. Ja toinen kysymys on se, miten riittää aikaa! No, ainakin Itämeren ylityksessä Saksan puolelta on kokonainen päivä aikaa kirjoitella blogia 😉

     Se voi hyvin olla, että heppa sopeutuu helpommin kuin ihminen 😉 Olen asettumassa Turkuun, tallipaikka on jo varattu, onneksi, on yksi iso murhe vähemmän. En tunne Turun hevospiirejä kun en ole sieltäpäin alunperin. Noin muuten Turussahan on vähän vaikea ”päästä sisään”, mutta toisaalta täysin tyhjästä tullutta kohtaan ei ehkä sitten ole ennakkoluulojakaan. (Toiveajattelua? ”Tuolla on joku pustalta pyydystetty villiponi ja se yrittää raukka kisata sillä koulua.” ;))

     Hevospiireissä tavallinen kyräily ei taida mitenkään merkittävästi olla täällä yhtään vähäisempää, ehkä painotuseroja on. Täällä todella hyvää ratsastusta näkee sen verran vähän, että kaikkien on helppo arvostella muita, kun ei ole niitä huippuja mittatikkuina. Se on toisaalta sääli, sillä esim meidän tallilla on vähän sellainen ilmapiiri, että ”älkää nyt vaan kukaan oppiko oikeasti ratsastamaan (koulua), niin voidaan yhdessä leikkiä, että me ollaan kaikki tosi hyviä” 😉 Vaikka perusratsastus on heikkoa – ja silti kisataan yli metrin luokissa esteitä. Ehkä kaikki mikä täällä ärsyttää, tulee vain vähän eri paketissa vastaan Suomessakin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s