Anteeksi, onko rouva kouluratsastaja?

Nuttura minulla jo olisi – muilla osa-alueilla on vielä hieman tekemistä.

Taidan olla tallimme virallinen The Kouluratsastaja. Viimeksi eilen erään kanssaharrastajan uusi valmentaja kysyi heti minut ja Dáriuksen nähdessään, että ”anteeksi, oletteko kouluratsastaja?” Näköjään kouluratsastussatula ja nuttura hämäävät todella hyvin! Täydestä menee!

Samaa on kysytty minulta useasti, jo silloin, kun minulla ei ollut sen paremmin nutturaa kuin koulusatulaakaan, ja valitettavasti se kertoo enemmän Unkarin ratsastuksen (heikosta) tasosta kuin allekirjoittaneen ratsastuksen tasosta. Kouluratsastusta pidetään vaikeana, monimutkaisena ja hevoselle epäluonnollisena, jotkut jopa pitävät sitä eläinrääkkäyksenä (?)

Esteitä hyppäävät harrastekisaajat eivät juuri panosta hevosensa lihasjumppaan ja ratsasta koskaan hevostaan muotoon tai laita sitä työskentelemään täysipainoisesti. Sitten ihmetellään, kun tie nousee pystyyn 110 cm:n luokissa. Ja sitten ostetaan uusi hevonen.

Tallillamme taitaa olla viitisenkymmentä hevosta, ja omani lisäksi siellä on yhdellä toisella kouluratsastussatula – hän kilpailee kenttäratsastuksessa (johon kuuluu kouluratsastusosuus). Varuste siis tuntuu tekevän kouluratsastajan. Niin tavaton varuste se on, että erittäin hyvin varustellussa suosikkihevosliikkeessäni oli taannoin myynnissä yksi (1) koulusatulahuopa, sekin somisteena satulan alla.

Säilytän satuloitani kotona, mutta koulusatulani ei edes mahtuisi yhteenkään tallin varustekaappiin kunnolla, ilman että siivet joutuisi taivuttamaan sisään ja vastinhihnat olisivat mutkalla kaapin pohjassa. Mittatikkuna siis on käytetty este- tai yleissatulaa. Tallin omistaja sanoi, ettei ikimaailmassa aio hankkia koulusatulaa, kun siinä on niin kamalan epämukava istua. I rest my case…

Mainokset
Kategoria(t): hevoset, Unkari Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Anteeksi, onko rouva kouluratsastaja?

  1. Anni sanoo:

    MInä niin haaveilen koulusatulasta… Mutta ratsastan silti tuolla estesatulalla, kun ei ole varaa kakkossatulaan. Ainoastaan haaveilen siitä hyvästä tuesta, minkä pitkilläkin jalustimilla saisi aikaan, jos saisin istua koulusatulassa.

    Mutta parempi yksi hyvä, kuin toinen kehno.

    • ferrugo sanoo:

      En ihmettele, että haaveilet! Hyvään kannattaa säästää, ja tuo on totta, että mielummin yksi kunnollinen kuin kaksi kehnompaa. Itse hankin myös ensin este/yleissatulan, mutta sen jälkeen, kun valmentaja lainasi omaansa, vakuutuin koulusatulan tarpeellisuudesta – vaikka minulle oli aika vaikeaa oppia istumaan siinä. Minulla ei ole jalan heilumisongelmaa, mutta ihanan tasaisesti jalat pysyvät koulusatulassa hevosen kyljissä, ja saa annettua paljon hienovaraisempia pohjeapuja. Molemmat satulani on mittasatuloita, tosin eri satulasepiltä. Samalla tuli tuettua unkarilaista käsityötä, vaikka näillä satuloilla ei tietenkään tule olemaan samanlaista jälleenmyyntiarvoa, kuin kansainvälisesti tunnetuilla merkkisatuloilla. En ole kuitenkaan satuloita sen paremmin kuin hevostakaan myymässä, joten olen todella tyytyväinen satuloihini, ne kun on tehty myös meikäläisen mitoille (persus, jalkojen mittasuhteet)!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s