Päällikkö Minni

Lähitaistelukoulutusta. Roope on saanut hyvän otteen vastustajasta, mutta jättänyt niskansa suojaamatta esim. puraisulta.

Lähitaistelukoulutusta. Roope on saanut hyvän otteen vastustajasta, mutta jättänyt niskansa suojaamatta esim. puraisulta.

Moi ja lepo vaan kaikille ihailijoilleni!

Täytin joulukuussa 10 vuotta, ja näin korkean iän saavutettuani olen keskittynyt vastaamaan laumani strategisen tason johtamisesta. Katselen päälle ja johdan toimintaa. Tarvittaessa annan palautetta, mikäli alaisteni toiminnassa on toivomisen varaa.

Operatiivisen alan päälliköksi olen nimittänyt nuoren Roopen. Se vastaa aluevalvonnasta, ja onkin onnistunut jopa laajentamaan laumamme reviiriä naapuritontille. Itse en enää partioi raja-alueillamme, vaan käyskentelen pihamaalla vain kauniilla säällä.

Toki vanhana naaraana joudun ohjaamaan Roopea ja antamaan sille taktisen tason vinkkejä. Se kun tuntuu menevän asenteella ”täysillä päin” eikä ole vielä oivaltanut varovaisen maaston tiedustelun ja vaanimisen tärkeyttä. Mutta kyllä se oppii.

Lauman logistiikasta vastaa ihmisemme. Tosin toisinaan hieman ontuen. Sen keskeisimmät tehtävät ovat luonnollisesti muonitus, lääkintähuolto sekä kasarmihygienia. Kenttähygieniastamme huolehdimme Roopen kanssa itse. Myös kuljetuspalvelut (muona, kissanhiekka) kuuluvat ihmisen vastuulle.

Lisäksi laumaamme kuuluu ”hevonen” (en tosin tiedä mikä se on, Roope on tavannut sen, ja se on kuulemma ihan jees), jolle on määrätty poikkeusolojen kuljetukset. Se on hirveän iso, mutta kasvissyöjä, joten se ei verota kissojen muonaa.

Ihminen luuli, että minä olen päästänyt Roopen niskan päälle, kun annoin sen höykkyyttää itseäni viime kesänä. Mutta en kai minä nyt pennulle ala tosissani näyttämään voimaani! Nyt Roope on jo iso poika, mutta silti minä olen päällikkö. Tietenkin. Ei kai kukaan kuvitellutkaan mitään muuta?

Ilmoitti päällikkö Minni

Mainokset
Kategoria(t): arki, hevoset, kissat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Päällikkö Minni

 1. johlatti sanoo:

  Tuokohan kevät muutoksia partiointiin kun alkaa vihollisen siivekkäitä desantteja leijailla lähipuissa?

 2. Heidi sanoo:

  Oi aaw! 🙂

  Oma kissa on selvästi it-alan taistelijoita: paitsi että kaikki lentävät pitää saada alas, se on myös lämpöönhakeutuva.

  Miten muuten Unkarissa suhtaudutaan kissoihin? Varmasti erot on suuret isompien kaupunkien ja maaseudun välillä, mutta onko siellä ylipäätään samanlaista sisäkissakulttuuria kuin esim. Suomessa? Vai onko kissat pääsääntöisesti vain hiirityöläisiä?

  • ferrugo sanoo:

   Onkohan kissallasi parempi osumaprosentti kuin ”taivaallisilla ohiampujilla” 😉

   Luulenpa, että tällä ”maalla” ei ainakaan juuri sisällä paapottavia rotukissoja ole, ehkei oikein roduttomiakaan. Todella paljon katteja näkee ulkosalla, ja yleensä kuitenkin hengissä olevia. Luulen, että koira on hierarkiassa kuitenkin korkeammalla. Nyt kun on tullut hoidettua omien kissojen rokotuksia ym kuntoon, niin meidän eläinlääkäriasemalla ei koskaan ole näkynyt muita kissapotilaita, koiria jos jonkin sorttisia sitäkin enemmän. (Tosin kaupungin toisella isolla asemalla kuulemma kissojakin käy, siellä käy suurin osa meistä ulkomaalaisista.) Mietin joskus itsekin, että mitenköhän paikallinen palokunta suhtautuisi kissanpelastustehtäviin, kun Roope pentuna ei osannut tulla puusta alas eikä mun tikkaat meinanneet riittää…

   • Heidi sanoo:

    Ainakin sillä riittää yhtä paljon intoa! 😀 Tosin ”mun poikien” osumatarkkuudeslle ei parane nauraa, kun itsehän vm-aikana lohdutin sekä itseäni että henkilökuntaa mun huonon ampumataidon johdosta sillä, että mulla on aina ne yhdeksän tykkiä, jotka ampuu mun puolesta! 😀

    Pystyn kyllä hyvin kuvittelemaan paikallisten reaktiot jos tulisi kissanpelastustehtävä. Kun ei tarvi edes täällä Suomessa mennä kauas isoista kaupungeista, niin aika vaikealta tuntuisi ajatus palokunnan paikallesaapumisesta.

    • ferrugo sanoo:

     No samaa mietin, että täällä varmasti koko kaupunki puhuisi vuosia siitä ulkomaisesta naisesta, joka soitti palokunnan paikalle pelastamaan kissaa puusta… tosin ottihan taannoin poliisi yllättävän vakavasti kun löysivät kadulta lasinsirpaleita… (ja tulivat keskellä yötä sisään ratsaamaan kämppäni ja olin täydessä unessa)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s