”K-kaupan kinkku on juhlapöydän kunkku”

Laci bácsi on Unkarin Väiski (kuva: http://www.boller.hu)

Vieläkö muistatte? K-kaupan Väiskin nimittäin! Väiski palasi mieleeni ajellessani taannoin jonkin taajaman halki 50 km/h nopeudella, ja kun jarrutin liikennevaloihin, edessäni hymyili Väiskin inkarnaatio pakettiauton takateippauksissa!

Katsokaa nyt itsekin! Paikallinen Väiski on nimeltään Laci bácsi eli Laci-setä. (Laci on nimen László hellittelymuoto ja bácsi on setä, ei pelkästään sukulaismerkityksessä, vaan se on ylipäätään vanhemman herrahenkilön tuttavallisen kunnioittava titteli.)

Väiskillähän myös sanotaan olleen rooli sosialistisen järjestelmän kaatumiseen Baltian maissa. Virossa viriteltiin henkareista antenneja ja katseltiin Suomen televisiota, josta paljastui kapitalistikansalaisille tarjolla olevat lihaherkut. Samaan aikaan Neuvosto-Virossa jonotettiin eioota. Vähemmästäkin katkeruus patoutuu painekattilassa.

Mainokset
Kategoria(t): arki, historia, Suomi, Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: ”K-kaupan kinkku on juhlapöydän kunkku”

  1. S sanoo:

    Ha, ihan tismalleen! Väiski on kyllä klassikko.

    Kun mainitsit tuosta Viro-hommasta, niin tuli taas mieleeni, että pitäisi joskus muistaa kysyä tutuilta Virossa, onko heillä muistikuvia Väiskistä. Kaikissa neuvostoaikaa käsittelevissä dokumenteissa tuo esimerkki aina mainitaan, mutta kenenkään virolaisen suusta en ole vielä sattunut asiasta kuulemaan.

    • ferrugo sanoo:

      Olen joskus miettinyt ihan samaa, että kuinka todenperäinen legenda se on, että Väiskin lihoja olisi kuolattu Virossa. Kysele ihmeessä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s