Lidl, mon amour

Suomessa asuessani en juuri koskaan käynyt Lidlissä – ei mitään periaattellista k o ketjua vastaan, mutta eipä vain tullut käytyä. Muutaman kerran kävin, ja tunsin olevani ulkomailla – en tuntenut tuotemerkkejä ja suurin osa muista asiakkaista oli pukeutunut jonkinnäköisiin kaapuihin ja huntuihin. En myöskään voi sille mitään, etten pitänyt siitä tunteesta, kun huomasin, että olallani keikkuvan käsilaukkuni hinnalla todennäköisesti ruokkisi aika monta asiakasperhettä pitkän aikaa.

Nyt sen sijaan Lidl on luottokauppani. Se on niin ihanan tuttu 😉 Sieltä myös bongasin ensimmäisen kerran rasvatonta raejuustoa – arki pelastettu, raejuusto on ravitsemukseni kivijalka (kiitos E!) Hieman yllättäen Lidl isännöi myös tämän kylän ylivoimaisesti parasta hedelmä- ja vihannestiskiä. Tuotteet ovat tuoreita, homeisia ei ole joukossa, ja kilon porkkanapussit ovat ylivetohalpoja (taloudessani on merkittävä porkkanankulutus). Kassahenkilöt ovat todella nopsia, ja bonuksena Lidlin muovikassien malli on paras, johon olen Unkarissa törmännyt! Niissä on pohja!

Lisäksi Lidl on sopivan kokoinen. En erityisesti rakasta kaupassa käyntiä, ja siksi ostankin mahdollisimman paljon kerralla, ja käyn mahdollisimman harvoin, enkä jaksa vaeltaa hypermarkettien käytävillä, kun kuitenkin ostan aina ne samat tavarat kuin edelliselläkin kerralla.

Lidlissä törmää mitä eksoottisimpiin tuotteisiin. Tuorein hämmentävä tuttavuus oli Laitilan siideri, jota myytiin nimellä ”Karlens”. Ehkä se esitti ruotsalaista, vaikka valmistajamaaksi ilmoitettiinkin ”Finnország”. Normaalisti en ikinä ostaisi makeata omppusiideriä, mutta nyt en voinut vastustaa. Kun kerran oman maan tuotetta sai! (No, en ostanut toista kertaa…)

Mainokset
Kategoria(t): arki, Suomi, Unkari, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Lidl, mon amour

 1. Suvi sanoo:

  Oon vasta vajaan viikon ollut Budapestissa, ja koska tiedän, että täällä niitä Lidlejä on, niin oikeasti odotan sitä hetkeä, kun sellaiseen pääsen. Suhde niihin Suomessa oli sama kuin sulla, mutta nää keskustan pikkukaupat saa mut tuntemaan itseni tosi ulkopuoliseksi, enkä mä löydä niistä mitään, joten uskon hartaasti Lidlin tuovan pienen tuttuuden ja turvallisuuden tunteen mun ruokaostoksiini. Etsin lähimmän pian!

  • ferrugo sanoo:

   Tervetuloa Unkariin! Lidl tosiaan tuo pientä tuttuuden tunnetta ruokaostosten tekoon. Budapestiläisenä sun kannattaa myös hyödyntää suuren kauppahallin tarjontaa, esim leivät ja hedelmät ja vihannekset ovat aivan mahtavan tuoreita siellä, samoin tietysti liha- ja kalapuoli on tutustumisen arvoinen.

 2. Suvi sanoo:

  Kiitos vinkeistä! Kauppahallissa kävin kerran nopeasti pyörähtämässä ja vaikutti todella lupaavalta. Vähän eri kategoriaa Turun vastaavan kanssa… 😉

  • ferrugo sanoo:

   Se on paikkanakin tosi upea, sama suunnittelija kuin Eiffel-tornilla 😉 Sinne yläkerran turistikrääsä-helvettiin ei sitten kannata eksyä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s