Sääkatsaus

Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun kirjoitan Unkarin säästä. Nyt tuli kuitenkin aihetta, sillä Keski-Euroopan surkeahkoista säistä on uutisoitu Suomessa asti. Todellakin, ihmiset hiipivät täällä Unkarissakin tikkitakeissa ja talvinilkkureissa!

Ennen Unkariin muuttoa minua hirvitti etukäteen mainostetut +40 C°:n ylittävät kesälämpötilat. Lämpö ja auringonpaiste ovat ihan kivoja asioita tiettyyn rajaan asti, mutta oma ihannesääni on + 22 – 23 C° pilvipouta. Jos kuitenkin pitää valita + 35 C°:n ja + 15 C°:n välillä, valintani on ilman muuta jälkimmäinen.

Ja nyt sitä jälkimmäisen laatuista onkin sitten riittänyt! On ollut tosi kotoisa olo, ja ihan tullut lapsuuden kesät (Suomi, 70 – 80 -luku) mieleen, kun aina sataa! (Aina = oikeastaan päivittäin kaksi viime viikkoa, joinain päivinä tauotta.) Mutta nyt, kun hevonen on siirtynyt maneesitallille, sadekaan ei oikeastaan haittaa, kun ratsastamaan pääsee katon alle. Joten en valita.

Loppukesä – alkusyksy on minulta täällä vielä kokematta, mutta tähän mennessä olen viehättynyt eniten Unkarin keväästä. Ensinnäkin, se tulee aikaisin, joten se on myös pitkä. Suomen kevät monesti ”räjähtää” päälle, ja on hetkessä ohi, kääntynyt kesäksi. Unkarissa kevät sen sijaan kestää monta kuukautta, kun eri puut, pensaat ja kukat kukkivat vuorotellen. Välillä on viileämpiä päiviä, välillä helteisiä – jo huhtikuussa. Raikkaat kevätsateet tulevat kuuroina ja huuhtelevat talven pölyt.

Mainokset
Kategoria(t): Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s