Likka muutti ulkomaille

”Likka muutti ulkomaille, Unkariin. Ensim me miätittiin Rampen kanssa, että tartteeko sitä nin kavvas lähtee koohottaan, moneks vuareks viä. Mutta sittem me torettiin, että kyähän likka vähä hukkaan menee siä Turussa, puhuu sevverta montaa kiältäkin.

Mää olin aivan syrän syrjälläni, että mitel likka pärjää ja osaako se ajaa sinne Unkariin. Onneks toi Rampe on eläkkeellä, nin se lähti sinne likan kuskiksi halki Keski-Euroopan. Tommoset yksinäiset naisihmisethän kolkataan välittömästi jollaki hämärällä levähryslueella.

Likka ei oo kauheen sosiaalinen, viihtyy kauheen hyvin omissa oloissaan. Semmonen se on ollu aina. Mää muistan kun naapurim mukulat tuli hakeen sitä pihalle leikkiin, nin likka saatto tokasta, että ”emmää, mulla on miälenkiintonen kirja kesken”. Mää en oo kauheen hualissani, että se löytäs jonkup paikallisen leuhupuntin ja jäis Unkariin. Likka on sevverta jäyhäki, ettei se varmaan eres huamais, vaikka joku yrittäs tehrä siihen vaikutusta.

Vaikka mää oon välillä hualissani, jos mää en muutamaan päivään kuule likasta mitään, niin kyä mää tiärän, ettei sillä mitään hätää oo. Kyä viksuppärjää aina.

Rampe jatkaa:

Tolle Eilallehan se oli kovempi paikka ku nuarimmainen lähtee ulkomaille. Mutta kyä se ny on jo tottunu. Me hommattin vihrosta viimen internettikin, nin voiraan soitella ja ”meilailla” likalle. Se pitää siä jotain lokiakin, josta me sen kuulumisia luetaan. Eila rupee aina murehtiin, että kyä ny on jotain sattunut, jonsei se loki päivity hetkeen. Mää sitte sanon sille, että voihan sillä ny muutakin tekemistä olla, niinku ny vaikka miässeuraa. Hyvännäkönen likkahan se on, tullu nääs äiteensä, Eilahan oli nuarena ku Tsäki Kenedi. Että sikäli vois saarakki helposti miässeuraa, tosin mitään kekkeruusejahan likka ei o koskaan nurkissaan kattellu.

Mää luulen, että likka viihtyy paremmin eläinten kanssa. Nysse oli menny hommaan hevosenki ja meinaa kyärätä sen Suameen sitte ku se tulee takasi kotio.

Mää lährin likalle apukuskiks sen muuttomatkalle. Hyvinhän se ois yksinki pärjänny, mutta tää järjestely rauhotti Eilaa ja määki pääsin siinä samalla vähäl lomalle kotoonta.”

Kiitos kirjallisesta inspiraatiosta kuuluu Sinikka Nopolalle!

Mainokset
Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Likka muutti ulkomaille

  1. johlatti sanoo:

    Ei tehrä tästä ny numeroo…..hämäläinen vaudissa…(käsitteellinen ristiriita?)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s