Oodi kolmiulotteisille muovikasseille

Expatriaatilla on asiat aika hyvin, jos suurin harmistuksen aihe on muovikassit 😉 Paikkakunnan kahdessa isossa marketissa myytävät muovikassit ovat kertakaikkisen ärsyttäviä: ne ovat käytännössä kaksiulotteisia lättänöitä, joissa ei varsinaista pohjaa ole ollenkaan. Malli on käsittääkseni yleiskeskieurooppalainen.

Alkuun ostiin aina aivan liian vähän muovikasseja ostoksilleni, sillä täkäläisen muovihyödykkeen vetoisuus on noin puolet vastaavasta suomalaisesta. Pakkaaminen järjestelmällisesti ei onnistu, ja useimmat viskovatkin ostoksensa kassiin miten sattuu. Siihen pakottaa jo ”kiirekin”, sillä täkäläiset ostoslaarit ovat pieniä, enkä ole vielä missään nähnyt sitä sellaista jakajaa, jolla voi erotella eri asiakkaiden ostokset.

Kassien pohjattomuuden vuoksi ne eivät tietenkään pysy myöskään pystyssä, vaan kaatuilevat, ellei niitä aseta nojaamaan jotakin vasten, kun avaa ovea tms. Parhaimmillaan ne ovatkin roskapusseina: ne ovat tosi kestäviä, ovat muotoilultaan täydellisiä omaan roskasankooni, ja lisäksi niissä on näppärät kahvat, jotka solmimalla pussin saa kätevästi kiinni.

Suurin osa täkäläisistä näkyykin käyttävän kestokasseja, enkä usko, että taustalla on niinkään ekologinen ajattelu, vaan yksinkertaisesti raha. Muovikassi on rikkaiden luksusta 😉

Mainokset
Kategoria(t): arki, Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Oodi kolmiulotteisille muovikasseille

 1. Tom sanoo:

  Mutta toisaalta nama muovikassit ovatkin sitten puolet ohuempia, joten helposti tavarat puskevat itsensa ulos kasseista…. Joo, ihan yleiseurooppalainen kassimalli se on…

  Tosin Budapestissa kylla kaikilla kassoilla ainakin vahankin isommissa kaupoissa on nama ”jakajat” jotka laitetaan omien ja seuraavan kauantekijan kamojen valiin… Miten maalla sita asutaankaan? Ei sentaan ole helmitaulu kaytossa 🙂

  • ferrugo sanoo:

   Minä olen huomannut, että nämä kassit ovat kestävyydeltään ailahtelevaisia 😉 Joskus ratkeavat jo ostoksia pakatessa, joskus kestävät hämmästyttävän pitkään. Juu, maalla ollaan, Pápassa, eli Györin ja Veszprémin puolimatkassa. Ja olen muuten nähnyt näillä tienoilla abakuksenkin 😉 eli helmitaulun.

 2. KirsiBee sanoo:

  Täytynee laittaa sulle tukkupakkaus Pirkka-muovikasseja tulemaan. Salmiakin kera ;).

  • ferrugo sanoo:

   Pirkka-muovikassillinen salmiakkiakin kuulostaa hyvältä 🙂 (Nyt on sen verran Suomi-vieraita käynyt ja lisää odotettavissa, että olen pysynyt hyvin salmiakissa.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s