Kansalaisvelvollisuus suoritettu

Kävin elämäni ensimmäistä kertaa ulkomailla äänestämässä, tänään siis suuntasin Budan kukkuloiden kapeille kaduille ja Suomen suurlähetystöön punaista viivaa vetämään. (Budapestin hevostarviketavaratalojen ratsaaminen oli ihan toissijainen tavoite päivän retkellä… ;))

En ole missannut ainoitakaan valtiollisia vaaleja sen jälkeen, kun äänioikeuden sain. Olen siis käyttänyt ääneni jokaikisissä eduskunta-, presidentin-, kunnallis- ja eurovaaleissa. (Kirkolliset ovat useimmiten jääneet väliin, myönnän.) Äänioikeus ja demokratia ovat asioita, joita kaikilla tällä pallolla ei ole. Meillä suomalaisilla on.

Ääni lähes kenelle tahansa tolkun ihmiselle on pois joltain ihan uunolta. Käykää ihmiset äänestämässä!

Mainokset
Kategoria(t): Suomi, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Kansalaisvelvollisuus suoritettu

 1. KirsiBee sanoo:

  Ensi viikon sunnuntaina jännitetäänkin sitten vaalivalvojaisten merkeissä. Paljon tuttuja ehdokkaina, joten mielenkiintoiset vaalit tulossa!

 2. tikitys sanoo:

  Minä olen missannut yhdet eurovaalit, mutta en muita. Äänestää pitää, sen takoi jo historianopettaja kalloihimme yläasteella. Näistä tuleekin kaiken kaikkiaan jännät vaalit.

  • ferrugo sanoo:

   Niin tulee! Ilmeisesti edustoissakin on nyt ollut poikkeuksellisen vilkasta, kun Berliinissäkin loppuivat äänestyslaput kesken. Ja samoin tuttavani kertoivat, että Budapestissa oli lauantaina ollut äänestäjiä jonoksi asti ja virkailija oli kertonut olleen todella vilkasta koko äänestysajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s