Onni on…

… oma polle, joka nostaa turpansa nurmesta, hörähtää, ja juoksee laitumelta luoksesi, kun tulet tallille. Kovin äkkiä siis Dáriusz leimautui. Tai mistäs minä tiedän vaikka hörähtelisi ja söpöilisi ihan kaikille, jotka osoittavat vähänkin kiinnostusta 😉

Söpöily ei kuitenkaan auttanut sitä tosiasiaa, että päivän sopeutumisloma on ohi, ja työt ratsuna alkoivat. Lämpötila oli iltapäivällä noin + 27 C°, ja hevonen ollut vähällä käytöllä viime aikoina, joten peruskunnon rakentaminen oli syytä aloittaa tosi kevyesti. Ihan jo uudessa ympäristössä oli aivan valtavasti ihmeteltävää. ”Oo, lammas. Toinenkin. Ja kolmas! Tuolla menee jokin pieni pörisevä, onpa jännä (mopo). Ja melkein kentän vieressä pörisee joku isompi ihmetys (ruohonleikkuri). Hei, missä se mun uusi kaveri on? Mitä, sanoitko jotain, pitikö muka tehdä töitäkin?” Tässä vapaa käännös hevosen suunnattomasta uteliaisuudesta – ilman häivähdystäkään pelkoa tai säikkymistä tai kylkimyyryä. Toistaiseksi Dáriusz vaikuttaa aivan mahtavan tervepäiseltä hevoselta!

Annoinkin sen rauhassa tarkkailla uutta ympäristöä, enkä yrittänyt mitään erikoista. Paljon käyntiä ja kevyttä ravia, pysähdyksiä, siirtymisiä. Lähinnä yritin saada hevosta kuuntelemaan apuja, vaikka se ympäristö niin kovasti kiinnostikin. Teiden mallikelpoisuus tai hevosen muoto oli tänään toissijaista. Laukan nostin molempiin kierroksiin ja lopuksi tein muutamia peruutuksia, se on hyvä konsti viedä hevosen huomio toissijaisista asioista. Ihan mukavasti Dáriusz alkoi lopulta olla kuulolla.

Hevosen liikkeet olivat tänään aavistuksen tanssahtelevat, kun kaikki oli niin jännää. Todella hyvältä sen askellajit silti tuntuivat meikäläiselle, ja harjoitusravikin oli miellyttävä. Ei nyt mikään ”kuin keinutuolissa istuisi”, mutta ei hullumpi.

Mainokset
Kategoria(t): hevoset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Onni on…

  1. Riikka sanoo:

    Hyvältä kuulostaa! Millaiset ratsastuspaikat siellä on, kenttää, maneesia, tms.? Onko se ratsastuskoulu vai ihan yksityinen talli?

    • ferrugo sanoo:

      Maneesia ei ole, ne eivät ole kovin yleisiä Unkarissa eivätkä tietysti ilmaston huomioonottaen niin oleellisia täällä verrattuna Suomeen. Reilun kokoinen kenttä ja estekalustoa on. Kyseessä on hevoskasvattaja/maanviljelijäperhe, meitä ”yksäreitä” on vain kaksi, joten muiden hevosten täysihoito ei ole heidän ydinbisnestään. Yksittäisiä hevosenvuokraajia käy ratsastamassa, ja lähiseudun lapsille pidetään ratsastustunteja/talutusta, mutta mitään suurimuotoista ratsastuskoulutoimintaa heillä ei ole. Maastoihin pääsen toivottavasti tutustumaan tänä viikonloppuna, ne ovat ihanat täällä Bakony-kukkuloilla ja niiden kupeessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s