Madjaarien mailla muuttuu muoti- ja kauneusblogiksi*

Kyä lähtee kalkki sun muut mineraalit!

Vaihdan tyyliäni todella harvoin. Hiuksiani on värjätty erään kasvivärin samalla sävyllä toistakymmentä vuotta, ja olen ollut siihen tyytyväinen. Pysyy kuin tauti eikä vahingoita hiuksia. Ja on sen verran lähellä omaa hiusten väriä ja sävyä, että monenkaan sentin juurikasvu ei oikeastaan näytä kamalalta.

Ulkomaille lähtiessä kuvittelin jostain ihmeen syystä, että kävisin silloin tällöin lomailemassa Suomessa, jolloin voisin päivittää myös hiukseni. Kampaajani varoitteli ottamasta mitä hyvänsä keinotekoista väriä hiuksiin, ja sainkin Suomesta mukaan käyttämäni hiusvärin, jota voisin ”hätätilanteessa” itsekin sutia kuontalooni.

Kuukaudet kuluivat, ja oivalsin, ettei minulla ole mitään asiaa Suomeen. Hiukset alkoivat kaivata vähintäänkin latvojen siistimistä, lisäksi juurikasvu oli huima, hiukseni kasvavat aikamoista vauhtia. Koska töissä hiukset ovat tiukasti nutturalla, ei oikeastaan haitannut, vaikka latvat alkoivat rispaantua, yleisvaikutelma oli silti siisti. Ajatuskin unkarilaisen kampaajan tuoliin istumisesta hirvitti. Olin lyönyt pääni niin monta kertaa kielimuuriin, että näin painajaisia, joissa kahden sentin latvojen leikkaaminen oli tulkittu kahden sentin siiliksi.

Mitä enemmän omaa hiusväriäni alkoi kasvaa näkyviin, sitä hämmästyneempi olin: en muistanutkaan, että minulla on aika kauniin väriset hiukset! Ystävä rohkaisi, että kasvata väri pois vaikka näyttäisi miten hullulta, ”ei sua siellä kukaan tunne.” Good point!

Kun harjaaminen alkoi tuottaa tuskaa takkuisten latvojen vuoksi, uskaltauduin vihdoin kampaajaan tuoliin. Pyysin pelkän leikkauksen, mutta sellaista ei ollut tarjolla, piti ottaa pesu ja leikkaus (hiukset oli pesty kotona paria tuntia aikaisemmin). Vaikka kampaaja ei puhunut sanaakaan vieraita kieliä, lopputulos oli juuri se, mitä pitikin. Kaiken lisäksi hiuksiani ei ole koskaan föönattu yhtä huolellisesti kuiviksi, pieni suortuva kerrallaan.

Minulla on tyypillinen suomalainen, luiru silkkitukka. Piikkisuora, ns lasimainen hius, johon mitään kiharakampausta ei kannata edes tehdä, koska siitä ei ole mitään jäljellä tunnin kuluttua. Hiuksia on paljon, mutta yksittäinen hius on ohut.

Hiukseni ovat aina pitäneet Keski- ja Etelä-Euroopasta. Jo Tanskan korkeudella ne muuttuvat jäykemmiksi, tuuheammiksi ja muotoiltavemmiksi, puhumattakaan Italian leveysasteista, jossa ne ovat kuin paksu nippu hohtavaa kuparilankaa. Unkari ei ole ollut poikkeus. En tiedä johtuuko se kalkkipitoisesta kovasta vedestä vai jostain muusta, esimerkiksi ilmankosteudesta. Joka tapauksessa hiukseni ovat sopeutuneet Unkariin paremmin kuin hyvin. Pesen hiukset vain pari kertaa viikossa, ja pari kertaa kuussa pesen ne syväpuhdistavalla shampoolla (ks. kuva), jonka väitetään putsaavan kalkin ynnä muut mineraalijäämät. Minusta se toimii. Kraanavesi kelpaa minulle juotavaksi, mutta joskus huuhtelen hiukset pesun jälkeen pullovedellä…

Nahkani sen sijaan ei tykkää. Olen jo ennestään kuivaihoinen, ja rasvoilla on saanut läträtä. En käy yhtään sen useammin suihkussa täällä, mutta iho huutaa armoa, käsien ja jalkapohjien iho halkeili kuivimmissa talvisäissä.

* Ks. kirjoituksen päiväys 😉

Mainokset
Kategoria(t): arki, Unkari Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Madjaarien mailla muuttuu muoti- ja kauneusblogiksi*

  1. ansku sanoo:

    Jotenkin heti arvasin aprillipilaksi 🙂 otsikon.

    Mua ei ihme kyllä kukaan ole yrittänyt uunottaa, veljeni sen yleensä tekevät ja onnistuvat joka kerta oli aprillipäivä tai ei, mä hölmö menen aina samaan lankaan.

    • ferrugo sanoo:

      Juu tämä oli aika laimea ja helposti arvattava aprillipila multa 😉 Mua ei tainnut kukaan tänään uunottaa, tai sitten en vaan tajunnut…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s