Savustettu expatriaatti muistelee

Olipa kerran aika, jolloin oli ihan laillista savustaa ihmisiä tiloissa, joita kutsutaan ravintoloiksi. Suomessa tämä ajanjakso päättyi käytännössä vuonna 2000. (Onko siitä muka oikeasti niin pitkä aika?)

Unkarissa siirrytään savuttomuuteen ravintoloissa ja sitä myöten kaikissa muissakin julkisissa tiloissa 1.7.2011. Julkisessa keskustelussa on oltu huolestuneita muun muassa tupakoinnin vähentymisestä aiheutuvasta verotulojen romahtamisesta sekä lasten altistumisesta lisääntyneelle tupakoinnille sitten kun se on sallittua vain kotona.

Mutta ehdinpä minäkin kokea vielä jotakin, jonka olin armeliaasti unohtanut kuluneiden 10 vuoden aikana. Eipä tarvinnut kauan paikallisessa Ördög-pubissa istua, ja lopputuloksena oli alusvaatteita myöten savustettu ulkosuomalainen. Madjaarien mailla kiittää Unkarin hallitusta erinomaisesta päätöksestä!

Mainokset
Kategoria(t): arki, Unkari, uutiset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Savustettu expatriaatti muistelee

 1. Riikka sanoo:

  Hyvä Unkari! Mutta eikös Suomeen tullut savuttomat baarit vasta vuonna 2007? Jos en nyt ihan väärin muista. Jotenkin tuo 2000 kuulostaa liian aikaiselta..

  Tänne meillekin tuli savuttomat ravintolat viime vuonna. Oli kyllä helpotus, kun Suomessa jo ehti tottua tuohon ”ylellisyyteen”. Se haju, mikä vaatteisiin ja hiuksiin tupakasta jää, on vaan niin kamala.

  • ferrugo sanoo:

   Mä mietin kanssa kiivaasti, että milloin tämä muuttui Suomessa. Siinä taisi olla jotain siirtymäaikojakin, eli olisiko se ollut niin, että vuonna 2000 joka ravintolasta piti löytyä ”savuton” puoli, ja olisiko ollut joskus 2005/06 tienoilla kun tuli totaalistoppi? Se on tosiaan asia, johon ehti tottua Suomessa, ja joka kieltämättä on vaikuttanut siihen, ettei juuri ole tullut baareissa käytyä täällä! Mutta aivan mahtava juttu että tämä toteutuu täällä nyt!

 2. S sanoo:

  Sinulle on myönnetty blogissani Gorgeous blogger -palkinto! Käy pokkaamassa se ja jatka halutessasi eteenpäin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s