Turku on konkurssissa, ettäs tiedätte

Näin nimittäin kertoo talouteen keskittyvä unkarilainen viikkolehti Heti Világgazdaság verkkosivuillaan. Varsinaisena aiheena on Turun kulttuuripääkaupunkius ja sen kulttuuritarjonta: itse paperilehdessä (joka ilmestyy muistaakseni torstaisin) on luvassa enemmänkin juttuja Turusta. Pitääpä hankkia lehti käsiini. HVG:tä pidetään kohtalaisen laadukkaana ja lähes neutraalina lehtenä – niin neutraalina kuin Unkarissa lehti ylipäätään voi olla. Sitä verrataan tyylilajiltaan lähinnä The Economistiin.

Jutun ”Mit kínál Turku, az európai kulturális főváros?” (”Mitä tarjoaa Turku, Euroopan kulttuuripääkaupunki?”) ingressi kuitenkin siis kertoo, että Turun kulttuuripääkaupunkius lisää yhteenkuuluvuudentunnetta ja on erityisen tärkeä kaupungille, joka on konkurssissa, jossa työttömyys on kasvussa ja telakkateollisuus romahtanut.

Jutussa puffataan ”Keski-ikäisten Hair” -musikaalia, jossa näyttelee satakunta keski-ikäistä turkulaista, joilla ei ole minkäänlaista teatteri-, tanssi- tai musiikkitaustaa. Yksi esiintyjistä, Heikki Ellila (varmaankin Ellilä) sanoo, että oli loogista lähteä mukaan tähän teatteriseurueeseen, kun ei osaa tanssia eikä laulaa ollenkaan.

Turku otti Euroopan kulttuuripääkaupungin 2011 arvonimen vastaan Unkarin Pécsilta.

Lue Heti Világgazdaságin juttu (unkariksi).

Mainokset
Kategoria(t): Suomi, uutiset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Turku on konkurssissa, ettäs tiedätte

 1. KirsiBee sanoo:

  En mä kyllä mitään konkurssia ole täällä Turussa huomannut. Olenko missannut jotain tärkeää?

  • ferrugo sanoo:

   Hehee, kävin kiskalla ostamassa lehden ja siellä olikin aukeaman juttu Turusta. Täytyy vielä tavata se sanakirjan kera, niin saan jotain tolkkua.

 2. Celia sanoo:

  Turun konkurssiin julistaminen on hieman ennenaikaista siitäkin huolimatta, että Turussa telakkateollisuus on vaikeuksissa ja työttömyys tämän vuoksi on ilmeisesti kasvanut.

  Ellilästä netti osasi kertoa, että hän toimi ainakin Turun AMK:n Salon toimipisteessä lehtorina tohtoriksi väitellessään vuonna 2007.

  • ferrugo sanoo:

   Hieman minäkin hämmästelin tuota konkurssiin julistamista. Että kyllä on kulttuuripääkaupunkihanke niellyt kaiken jos näin hullusti on ehtinyt käydä 4 kuukaudessa sieltä lähtöni jälkeen… 😉 Mutta kuten jo jossain kirjoitin, Unkarin media on ärhäkkä yksinkertaistamaan, rakentamaan konflikteja ja sensaatioita. Ei se oo niin tarkkaa kai sitte, kunhan tulee hyvät otsikot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s