Paniikki yökerhossa, kolme kuoli

Kolme nuorta naista on kuollut budapestilaisessa West Balkan -yökerhossa varhain sunnuntaiaamuna. Poliisi ei ole vielä täysin selvillä tapahtumien kulusta, mutta silminnäkijähavaintojen mukaan yökerhossa on ollut veitsitappelu, ja naiset olisivat tallautuneet ja tukehtuneet pakenevien ihmisten puristuksessa.

Yökerhossa oli tapahtumahetkellä tuhansia ihmisiä ja ilmeisesti reilusti enemmän, kuin oli lupa ottaa sisään. Poliisi tutkii myös, oliko hätäuloskäyntejä riittävästi ja oliko ne merkitty kunnolla.

Lue BBC:n uutinen (englanniksi).

Népszabadságin jutut aiheesta (unkariksi).

PS Nyt jos olisin kyynikko, sanoisin, että tälläinen ikävä tragedia vie mukavasti huomiota ainakin muutamaksi päiväksi uuden medialain arvostelijoilta…

Mainokset
Kategoria(t): Unkari, uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Paniikki yökerhossa, kolme kuoli

 1. Bea sanoo:

  Oonkin jo pari päivää odotellut, koska blogisi tarttuu tähän uutiseen! Pikemminkin tämä uutinen on ainakin unkarilaisten itsensä keskuudessa lisännyt keskustelua uudesta medialaista. Mitä olen unkarilaisilta tuttaviltani ymmärtänyt, kieltää poliisi kaikenlaisen veitsiheilumisen ja sanoo klubilla tulleen vain hysteerinen paniikki (jonka syytä ei tiedetä?!), jossa ihmisiä kuoli ja loukkaantui väkijoukossa tallaantuen. Samassa sadat silminnäkijät kertovat ihan muuta juurikin tästä veitsiheilumisesta ja sanovat sen juuri aiheuttaneen hysterian.

  Lueskelin jotakin unkarilaista websaittia, missä sanoivat, että Facebookissa jossakin ja jonkun lehden sivuilla olisi poistettu kaikki kommentit, jotka kertovat jotakin eriävää poliisin lausunnosta. Ihmiset kirosivat kommenteissaan sensuuria, ja ettei kerrota tosiasioita, ihan kuin joukkohysteria olisi muka alkanut tyhjästä ja väittivät poliisin valehtelevan kertoessaan tapahtumista ihan muuta, mitä kaikki silminnäkijät.

  Kamalan valitettava tapaus, lueskelin koko sunnuntain noita juttuja ja tuntuu kyllä tosi pahalta katsoa tyttöjen kavereiden tekemiä muistovideoita… Mutta pelottaa oikeasti se, jos tällaisissa jutuissa oikeasti sensuuri alkaa toteuttaa itseään! Tiedä sitten miten luotettavia nuo lähteeni olivat…

  • ferrugo sanoo:

   Kiitos lisätiedoista! Itse olen aika pitkälti median varassa, kun ei niitä unkarilaisia tuttuja kuitenkaan niin paljon vielä ole. Tämähän onkin mielenkiintoista, jos tosiaan sensuuri alkaa toimia tälläkin tavalla. Kurja juttu!

   Tilasin juuri itselleni sanomalehden, juurikin Népszabadságin, jonka nettiversiota olen seuraillut. Se tuntui kaikkein liberaaleimmalta ja kriittisimmältä vaihtoehdolta, lehti pitäisi alkaa tulla kuun vaihteesta. Huomenna aloitan unkarin kielen alkeiskurssilla, joten tilasin lehden kieliopintoja tukemaan. Hieman tietty tulee siitäkin vaikeusastetta, että opetus on englanniksi, eli opiskelen vierasta kieltä toisella vieraalla kielellä 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s