Kansalaisuus tyrkyllä ulkounkarilaisille

Unkari on vuoden vaihteessa alkanut myöntää Unkarin kansalaisuuksia etnisille unkarilaisille. Unkarin passi heltiää niille, jotka osaavat kieltä riittävästi ja lisäksi ovat asuneet Unkarin valtion alueella ennen Trianonin sopimuksen rajanvetoja tai jos sukusiteitä maahan on riittävästi. Äänioikeutta ulkounkarilaiset eivät saa, mutta siitäkin on ollut keskustelua.

Naapurimaissa asuu historiallisista syistä merkittäviä unkarilaisvähemmistöjä, eniten Romaniassa ja Slovakiassa. Nihkeimmin Unkarin tarjoamaan mahdollisuuteen on suhtautunut Slovakia, joka on väläytellyt jopa Slovakian kansalaisuudesta pakkoluopumista, mikäli asukas ottaa Unkarin passin vastaan.

Mielenkiintoiseksi asian tekee myös se, että samalla kun henkilö saa Unkarin, hän saa myös EU:n kansalaisuuden. Varmasti houkutteleva vaihtoehto Serbian tai Ukrainan unkarilaisille!

Vuoden ensimmäisinä päivinä kansalaisuushakemuksia on tullut reilut puolitoistatuhatta, määrällisesti eniten Romaniasta. Runsaasti hakemuksia on myös tullut Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Mainokset
Kategoria(t): Unkari, yhteiskunta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s