Note to self: tankkaa ajoissa

Olen tapojeni orja. Tankkaan autoni sitten, kun polttoaineen vähäisyyden merkkivalo syttyy, en ikinä aikaisemmin, mutta mielellään heti seuraavalla bensa-asemalla valon syttymisen jälkeen. Etenkin, jos ajelen teillä tietymättömillä uusissa maisemissa.

Tänään merkkivalo syttyi M1 -moottoritiellä välillä Budapest – Wien, ja navigaattori (siunattu laite) kertoi, että seuraava bensa-asema on vajaan 30 km päässä reitilläni. Mikäs siinä, sinne astihan polttoaine riittäisi mainiosti, ilman että alkaisi edes jänskättää.

Ja niinhän se riittikin, mutta k o huoltamolla odotti yllätys. Mittareiden eteen oli aseteltu tötsät, menovesi loppu, tervemenoa seuraavalle. Jonne olikin sitten matkaa aika siivu, eli vielä toiset 30 km navigaattorin mukaan.

Merkkivalo alkoi vilkkua kiivaammin, kun matkaa bensakeitaalle oli vielä 21 km. Siinä sitten aikani kuluksi laskeskelin, montako tuntia minulla menisi kävelemiseen, jos joutuisin jalkamieheksi hakemaan kanisterilla bensaa… Mutta eipä tarvinnut kävellä purevassa – 10 asteen pakkasessa, polttoaine riitti kuin riittikin.

En ollut ikinä testannut, miten monta kilometriä bensaa riittää valon syttymisen jälkeen, mutta nytpä tuli testattua sekin, ainakin reilut 60 km. Ja opittua, että kun matkailee Unkarin maaseudulla, kovin tyhjäksi ei tankkia kannata päästää…

Mainokset
Kategoria(t): arki, matkustaminen, Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Note to self: tankkaa ajoissa

  1. pia sanoo:

    sama tapa minullakin! ja tielle olen pari kertaa jäänyt mutta ei kovin pitkää matkaa ole joutunut bensa-asemalle vielä kävellä.

    • ferrugo sanoo:

      Etelä-Suomen lapsena sitä on tottunut siihen, että bensiksiä on aika tiheään maaseudullakin, mutta tämän läheltä piti -tapauksen jälkeen päätin kyllä muuttaa tapojani 😉 Tuskin mitään kauheaa tapahtuu, mikäli joskus tankkaa, vaikkei valo olisikaan vielä syttynyt 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s