Unkarilaisessa apteekissa

Pahoittelen hiljaisuutta – tauti kaatoi petin pohjalle, josta kaivauduin tänään ihmisten ilmoille ja töihin, vaikkei olo vieläkään ole sitä mitä pitäisi ja basilisko kiipesi taas kerran korviin asti (kyllä, minulla on taipumus saada lastentauti). Mutta nyt sentään lähtee jonkinlainen ääni eikä pelkkää kähinää.

Olen asunut nyt puolitoista kuukautta Unkarissa, ja ainakin saanut aikaiseksi jotain konkreettista: tuplattua aikuisena syömieni antibiootti-kuurien määrän. Täällä ei taideta troppien kanssa pihistellä, toki on mahdollista, että olen tosiaan pitkästä aikaa Kipeä Isolla Koolla (kuulun niihin ihmisiin, jotka heiluvat pystyssä viimeiseen asti ja kaatuvat sitten saappaat jalassa). Edellisen antibioottikuurin söin pari vuotta sitten ja sitä edellisen vuonna 1995, joten täällä kirjoitetut kaksi kuuria tuplaavat kokonaismäärän neljään.

Ehkä Unkari kuitenkin on ”lääkemyönteinen” maa, ainakin päätellen siitä, että joka toinen tv-mainos julistaa jonkin reseptivapaan lääkkeen tehokkuutta. Toisaalta, en ole vuosiin katsonut Suomessa televisiota, ehkä Suomessa on sama trendi.

Asiointi apteekissa ei ollutkaan niin eksoottista kuin olisi kuvitellut. Samat ylikansallisten lääkefirmojen tuotteet jylläävät ja farmaseuttikin puhui ihan kohtalaista englantia.

Mainokset
Kategoria(t): arki, Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Unkarilaisessa apteekissa

  1. ferrugo sanoo:

    Norjalaisella kollegalla oli sama mielikuva: reseptilääkkeiden määrääminen Unkarissa on huolestuttavan hölläkätistä. Nimenomaan antibioottikuureja tuntuu määrättävän vähän ”varmuuden vuoksi” -periaatteella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s