Sopeutumisen mestari

"Tää on mun tuoli."

Kissojen väitetään kiintyvän paikkoihin. Joko väittämä on epätosi, tai sitten olento, jonka elämään saan osallistua, ei ole kissa. (Vanhan sanonnan mukaanhan kissaa ei voi omistaa,  on vain etuoikeus osallistua sen elämään.) Oikeastaan tuntuu siltä, että Minni on sopeutunut uuteen maahan huomattavasti nopeammin, kuin itse tulen ikinä sopeutumaan (toisaalta, sen ei tarvitse käydä ostoksilla eikä ajaa autolla eikä hoitaa pankkiasioita.)

Minni on muuttanut kanssani jo viisi kertaa, eikä koskaan ole osoittanut minkäänlaisia sopeutumisvaikeuksia. Ehkäpä jopa päinvastoin – uusi ympäristö tuntuu kannustavan sitä vauhdikkaisiin leikkeihin.

Nykyisessä kodissa on jotakin, mitä sillä ei koskaan aiemmin ole ollut: oma piha! Olemme jo aloittaneet johdetun ulkoilun, ja toistaiseksi se on tyytynyt varovaiseen haisteluun eikä ole uskaltanut kymmentä metriä kauemmas ulko-ovesta. Putoavan lehden aiheuttama rapsahdus saa sen pakenemaan välittömästi sisälle turvaan…

"No ota nyt sitten se kuva."

Mainokset
Kategoria(t): arki, kissat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Sopeutumisen mestari

 1. ansku sanoo:

  On hän kyllä söpö 🙂 Hauska tuo ylin kuva. Voi käydä niinkin, että juuri kun alat sopeutua kaksi vuotta on täynnä .

  • ferrugo sanoo:

   Niinhän siinä kai nimenomaan tuppaa käymään! Kielikin on osoittautunut sen verran haasteelliseksi, että ei taida kaksi vuotta riittää sujuvan kielitaidon saavuttamiseen… Yritän saada kisusta joku päivä ulkoilukuvia, on muuten pahuksen hankalia kuvattavia nuo eläimet!

 2. ansku sanoo:

  Kiitos kommentista, toki voin adoptoida itäeurooppalaisia nukkepoloja, jos sellaisia sattuu kohdalle. Mukavaa viikonloppua – kai sielläkin viikonloppua vietetään? Itsellä on ma ja ti lomaa, joten lähden huomenna Poriin äitiä katsomaan.

 3. Kapteeni sanoo:

  Kuulostaa aivan tätini kissalta, jos uudessa paikassa tapahtuu jotakin yllättävää (kuten putoava lehti) niin se on aivan kamalaa.
  Mutta hienoahan se on jos kisi on jo kotiutunut 🙂

 4. Leila Denever sanoo:

  Voi Minni on niin SÖPÖ!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s