Is it just me or…?

Arki on välillä melkoista sähläämistä – ihan aina ei tiedä, onko kyseessä vain expatin osaamattomuus tai sopeutumattomuus vai ovatko paikalliset joissain asioissa suomalaisella mittapuulla mitattuna ihan oikeasti mänttejä?

Esimerkki yksi, tapahtui tänään iltapäivällä: katu, jolla asun on erittäin kapea ja kiemurteleva ja aina tupaten täynnä autoja. Siitä huolimatta sillä ajetaan aika kovaa. No, onneksi pihaani mahtuu yksi kappale henkilöautoja.

Ongelma: jotta pihastani pääsisi kapoiselle vauhtibaanalle turvallisesti, on syytä peruuttaa sisään, jotta voi lähteä etuperin. No, kun yritän parkkeerata residenssini pihalle, joudun ajamaan tietysti hieman portin ohi, jonka jälkeen alan jyrkästi kääntäen peruuttaa. Helppo homma, periaatteessa. Vilkku päälle ja toimeksi. Mutta kuinkas kävikään tänään: en pääsekään enää peruuttamaan, sillä joku onkin jo ehtinyt liimautua takapuskuriini kärsimättömänä ihmettelemään. Hmm, annan muutaman sekunnin miettimisaikaa, josko autoilija takanani ymmärtäisi, mitä olen tekemässä. No, kun ei ymmärtänyt, niin luovutin, jätin ajoportin auki, ja ajoin parin korttelin ympäri, jotta pääsin portilleni uudestaan. Arvaatkaapa mitä? Sama toistui! Kolmas kerta toden sanoi, ja pääsin vihdoin pihaan. Tämä insidentti viimeistään todistaa, että suomalaisten tapa peruutuspysäköidä ei todellakaan ole universaali, kuten taannoin kirjoitin.

Esimerkki kaksi, noin kolme tuntia edellisen jälkeen: asioin marketissa ja latasin ostoksiani hihnalle. Ennen kuin olin saanut kärryn tyhjäksi, seuraava kansalainen oli jo työntänyt ostoksensa omieni perään, niin että omani eivät hihnan loppupätkälle enää mahtuneetkaan. Eikä laittanut edes sitä ”seuraava asiakas” -kapulaa. Anna mun kaikki kestää.

Mainokset
Kategoria(t): arki, Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s