Mäntymetsästä laventelikedolle

Asunnossani on harvinainen ylellisyys: eräänlainen bidé, jonka toimintaperiaate selvinnee kuvasta.

Kun suomalainen menee yleiseen vessaan, miltä siellä pitää tuoksua, jotta vaikutelma olisi puhdas ja siisti? Vastaus: ei miltään. Tai jos nyt joltain, niin korkeintaan vienosti kloriitilta, tolulta tai vaikka mäntysuovalta.

Karkeana yleistyksenä totean, että Unkari sitä vastoin edustaa parfyymi-kulttuuria. Jos alkaa haista pahalta, niin sitten lisätään hajustetta. Vessoissa leijuukin laventelikedon, eksoottisten hedelmien tai vaniljan tai kookoksen aromit.

WC-pönttöjen muotoilu täällä ei ole optimaalinen tuotosten häviämiseksi yhdellä vedolla. Käsisuihkuja en ole nähnyt toistaiseksi ainuttakaan. Mutta onneksi on wc-tuoksut! Missään en ole nähnyt sellaista rivistöä erilaisia vessahajusteita kuin täkäläisissä marketeissa. Ja siinä missä suomalaisten enemmistö valitsee mäntyä tai rajuimillaan sitruunaa, Unkarissa annetaan kaikkien kukkien kukkia. Imeliä purnukoita löytyy joka lähtöön! (Tosin Suomessakin on viime aikoina näkynyt näitä kukkaistuoksuja, taitaapa jopa kloriittia olla olemassa laventelin tuoksuisena. Vähemmän niitä kuitenkin näyttää menevän perinteiseen mäntyyn ja sitruunaan verrattuna.)

Myös pesuaineissa kukkaset dominoivat. Onneksi löysin myös ehtaa tavaraa: ”Clorox” on paikallista kloriittia, ja toivon mukaan tepsii sinnikkäisiin kalkkisaostumiin, joilta täällä kovan veden maassa ei voi välttyä. Siinä vaiheessa kun ostan kylppäriini mango-ruusu-kielo-vanilja -törpön raikastimeksi, olen asunut täällä liian kauan 😉

Puistossa hölkkäilee vastaan miehiä, joiden jäljiltä ilmassa leijailee huumaava partaveden tuoksu. Ilman”raikastimia” on kätketty jopa työhuoneisiin. Suitsuketavoiltaan Unkari on ilman muuta Itä-Rooman perillinen.

Mainokset
Kategoria(t): arki, Suomi, Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Mäntymetsästä laventelikedolle

  1. KirsiBee sanoo:

    Mikä viihdyttävä vessa-analyysi!!!

    Turussa oli tänään talven/syksyn ensimmäinen lumimyräkkä, satoi ihan kaatamalla valkoista lunta. Kun iltapäivällä pyöräilin töistä kotiin, oli vastatuuli, ja naamaan satoi nyrkinkokoisia rakeita.

    Muuten kaikki hyvin, uusi Myllysilta valmistuu kovaa vauhtia. Täältä voi seurata reaaliajassa: http://www.ts.fi/myllysilta/index.html.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s