Tehtävä suoritettu: osta vihanneksia

Valmiiksipakattu kansallisvihannes

Ai mikä vihannesten ostossa muka on vaikeaa? Kuulkaas, on melkoinen kokemus olla ruokaostoksilla marketissa, jossa a) ihan kaikki tekstit niin tuotteiden pakkauksissa kuin hintakylteissäkin ovat kielellä, jota et ymmärrä ja b) kukaan myyjistä ei puhu sanaakaan mitään niistä monista ulkomaan kielistä, joita vaivalla opiskelit suomalaisessa koulusysteemissä.

Hevi-osasto tarjosi ensimmäisen haasteen: punnitaanko tuotteet itse vai punnitaanko ne kassalla? Niinhän sitä luulisi, että vaihtoehdot ovat tässä. Ensimmäisenä iltana otin varman päälle, ja valitsin vain valmispakkauksia. Suomalainen kun ei mitään muuta niin pelkää, kuin sitä, että mokaa arkipäiväisessä tilanteessa. Apua tai neuvoahan ei luonnollisesti kysytä (eikä kysymisestä kielimuurin takaa mitään todellista hyötyä ehkä olisikaan).

Kolmannella kauppareissulla tohdin jo perehtyä paremmin miten homma toimii. Suurimmasta osasta tuotteita esillä oli kilohinta, muttei mitään vaakanumeroa. Hmmm. Osasta myös mystinen ”db” (opin myöhemmin mitä tämä tarkoittaa). Näppäränä tyttönä päätin tarkkailla, miten paikalliset kansalaiset toimivat, ja kappas: hevi-osastolla oli erikseen punnitustoimihenkilöt, joille tuotteet ojennettiin hinnoiteltavaksi! Ei muuta kuin ojentamaan luontevan oloisesti banaaniterttua punnitustoimihenkilölle niin kuin olisin tehnyt sitä ikäni, ja hienosti sujui! Sitten tyrkytin tälle kurkkua, mutta sepä ei enää onnistunutkaan: kurkuille olikin kappalehinta, joten ne hinnoitellaan suoraan kassalla. Kappalehinta olikin siis tämä ”db”…

PS Vakiaamiaiseni on turvattu! Löysin kaurahiutaleita puuroa varten ja raejuustoa sen päälle! Kaurahiutaleet tuntui olevan exclusive-tuote, jota myytiin pienissä kilon pakkauksissa mysli-hyllyssä. Raejuuston löytämisessä auttoi ystävällinen kollegani, joka kertoi sen olevan unkariksi túró.

Mainokset
Kategoria(t): arki, Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Tehtävä suoritettu: osta vihanneksia

 1. ferrugo sanoo:

  Túró on testattu kaurapuuron päällä. Ei ihan sama asia kuin suomalainen raejuusto, ja sanakirja kertookin sen olen maitorahkaa. Toisaalta se ei kuitenkaan ollut ollenkaan samanlaista kuin kotoinen jöötirahka, ei myöskään saksalaistyyppistä vetelää rahkaa, vaan juurikin hieman rakeista, kuitenkin kiinteää tavaraa. Oli mitä oli, kelpuutan sen mielihyvin aamupuuroni päälle, ja muuhunkin käyttöön!

  • Emmi K sanoo:

   Meinasin juur kysyä, et joko rahkaa löysit/ostit, mutta näköjään kaks asiaa on yhdistetty… Onks siellä hyvää kahvia?

   • ferrugo sanoo:

    Mä otin Suomesta mukaan kahvinkeittimen ja paketit Pressaa ja Juhla-Mokkaa, niillä pärjää alkuun 😉 Katotaan mitä sitten kun ne loppuu. Túró on kyllä jännittävä tuote, niitä oli kaupan hyllyssä varmaan tusinaa erilaista, ilmeisesti siitä löytyy erilaista koostumusta, rakeisempaa ja kiinteää köntsää ja kaikkea siltä väliltä. Mutta ei rasvatonta. Semmosia maitotuotteita täällä ei tunneta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s