Ei täällä kukaan suomea ymmärrä…

Copyright: Budapest Ferihegy 2A Photo: József Süveg (2005)

Sunnuntai kului auton ratissa – kyyditsin apukuljettajani Budapestin lentokentälle (Ferihegy). Sain samalla sneak previewin Unkarin upeasta pääkaupungista, jonka keskusta iltavalaistuksessa on henkeäsalpaava.

Ferihegy oli kuin kansojen sulatusuuni ja tupaten täynnä. Päivän parhaimmat naurut tarjosi suomalainen mieshenkilö, joka minut nähdessään huokaisi kavereilleen että ”voi vitsit, mä taidankin jäädä tänne”. Klassikko! Kiitos kohteliaisuudesta, herra tuntematon! Toisentyyppisiä totuuksia kyllä kannattaa olla lausumatta ääneen, ikinä ei voi tietää kuka ympärilläsi ymmärtää harvinaista äidinkieltäsi.

Itse väitän kyllä ulkomailla tunnistavani maanmieheni ja naiseni – mutta m.o.t, kuten olen monesti kuullut sanottavan: minä en näytä suomalaiselta. Ja veikkaukset osuvat useimmiten Venäjälle tai muualle Itä-Eurooppaan supisuomalaisista juuristani huolimatta.

Unkarilaisten ulkonäöstä huomaa, että geenejä on tullut kaikista ilmansuunnista kulloistenkin valloittajien mukana. Väritys ja ruumiinrakenne vaihtelevat erittäin paljon. Kirjoittelen tästä aiheesta varmasti myöhemmin lisää.

Mainokset
Kategoria(t): matkustaminen, Suomi, Unkari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Ei täällä kukaan suomea ymmärrä…

  1. Leila Lepakko sanoo:

    Niinhän se on, juuri kun laskettelee suustaan jotain painokelvotonta kuuloetäisyydellä on erittäin usein toinen suomalainen, maasssa kun maassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s